Forrás: Talma.hu

fiatalok

Tavaly márciusban még hó volt, most viszont már javában ébredezik a tavasz, így Talmácsi Gábor két ifjú felkaroltja, a 19 éves Bódis Richárd és a 13 éves Somosi Alexander már meg is kezdhették a motoros edzéseket. A többes szám indokolt, mivel már négy ilyen edzésen is túl vannak, mindegyiket a kecskeméti pályán teljesítették a csapat két Honda CBR500-asával. Ezek közül az egyikkel tavaly Ricskó indult a European Junior Cup futamain, idén pedig Alexander fog a tervek szerint ugyanebben a bajnokságban, az utolsó négy futamon, mivel akkor lesz 14 éves, és ez alapvető kritérium az induláshoz.

Mindkét ifjú motoros mentora a 2007-es világbajnok Talmácsi Gábor, aki legutóbbi, most szombati edzésükre személyesen elkísérte az ifjoncokat, és rengeteg hasznos tanáccsal látta el őket a pálya széléről. Az előző három edzést még önállóan teljesítették a srácok, Gábor ugyanis akkor még utolsó műtéte után lábadozott. De egyébként sem kell mindig ott lennie, elvégre teljesen megbízik Ricskóban és Alexben is, tudja, hogy mindketten imádnak motorozni, úgyhogy soha nem kell őket noszogatni. Nem lazsálnak, ellenkezőleg: örülnek, hogy mehetnek, hiszen erre vártak egész télen!

Talmácsi Gábor: „Idén már négyszer voltak edzeni a srácok Kecskeméten, ahol a két 500-as motorunkkal mentek. Ricsi már az első edzésen a tavalyi formáját és köridőit hozta, fél kézzel irányítja a motort, úgyhogy tényleg nagyon jó formában van. Meglátszik a téli fizikai felkészülés és a sok edzőmunka eredménye. Alexandernek ezek voltak az első tapasztalatszerzési lehetőségei 500-as motorral, de ő is egyre jobban és jobban ráérzett az 500-as menés ízére, és edzésről edzésre rengeteget fejlődött. A legutóbbi teszten én is kint voltam, és a tanácsaimmal segítettem őket. Jó így kezdeni az évet, szerencsére jó idő van, így sokat tudnak a srácok pályán edzeni. Ez a legfontosabb, hiszen csak motorozással lehet igazán fejlődni.”

 

Bódis Richárd: „Nagyon jó volt újra motorra ülni, egész télen erre vártam! Meglepő volt, hogy lementünk 8 Celsius fokos hidegben Kecskemétre, és sikerült egyből olyan időket motoroznom az 500-as Hondával, amilyeneket akkor mentem, amikor tavaly év végén abbahagytuk a motorozást Gáborral. Nagyon élvezek minden percet, amit a motor nyergében töltök, és nagyon jó formában érzem magam. A téli felkészülésemnek köszönhetően sokat erősödtem, jobb lett az állóképességem, és mentálisan is sokat fejlődtem, sokkal jobban tudok gondolkodni a pályán, mint előtte. A télen minden hétköznap napi két alkalommal edzettem, ami főleg futást, úszást és TRX-ezést jelentett, és tényleg fantasztikusan sikerült a felkészülésem, abszolút topformában érzem magam. Már nagyon várom a versenyszezont, hogy végre bejelenthessük, hol megyünk, és a versenymotorommal motorozhassak. Alexander most ült negyedszer az 500-as motoron, és hát úgy fejlődik, ahol a bolondgomba nő! Több másodperceket javít edzésenként, úgyhogy büszke vagyok rá én is, nagyon jó vele együtt edzeni. Azért még van hová fejlődnie, úgyhogy folytatjuk a közös edzéseket, hogy a European Junior Cup utolsó futamain, amiken a tervek szerint rajthoz áll, eredményesen tudjon majd szerepelni.”

Somosi Alexander: „Én nagyon élveztem mindegyik edzést, nagyon örülök, hogy már így február végén – március elején is ennyit motorozhatunk jó időben. Kipróbáltam már korábban 600-as motort is, de nekem ez az 500-as tetszik eddig a legjobban, ez a legjobb motor azok közül, amikkel eddig mentem. Sokat tudtam fejlődni az eddigi négy edzésen, és Ricsi és Gábor útmutatásainak köszönhetően rengeteget sikerült javítanom a köridőmön. Tudom, hogy még mindig sokat kell fejlődnöm ahhoz, hogy a European Junior Cup mezőnyében is megálljam a helyem, de szerencsés vagyok, hogy egy olyan nagyszerű versenyzővel edzhetek együtt, mint Ricsi, aki nagyon sokat segít és rengeteget tudok tőle tanulni a közös motorozásaink során.”

 

 

Oldal tetejére